Matematik

Hjælp jeg kan ikke forstå min lærer

09. oktober 2018 af Moonlightgirl (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hvis længden er 170cm bredden er 70cm og dybden er 76cm og rumfanget er 904400dm3

Hvor mange liter vand kan der så maksimalt være i badekaret?

Her er et link hvis det kan bruges:

https://matematik.gyldendal.dk/Indgange/Forloeb/9_Rumgeometri/2_Rumfang/Forloebet/9_Omsaetning_i_laengde_flade_og_rum.aspx


Brugbart svar (1)

Svar #1
09. oktober 2018 af PeterValberg

Hvis længden er 170cm bredden er 70cm og dybden er 76cm og rumfanget er 904400dm3

 Nej, så er rumfanget ikke 904400 dm3, det er 904,4 dm3

V = 170 cm · 70 cm · 76 cm = 17 dm · 7 dm · 7,6 dm = 904,4 dm3

og husk at 1 liter svarer til 1 dm3

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (2)

Svar #2
09. oktober 2018 af mathon

        \small 10\; cm=1\; dm     \small \textup{N\aa r rumfanget \o nskes i }dm^3\textup{ er det nemmest med l\ae ngdem\aa lene i }dm.        

        \small \begin{array} {lrclcc} \textup{rumfang:}&\left ( 17\; dm \right )\cdot \left ( 7\; dm \right )\cdot \left ( 7.6\; dm \right )&=&904.4\; dm^3&=&904.4\; L \end{array}

...
        \small \textup{men}
        \small 904400\; cm^3=904.400\; dm^3  \small \textup{her kr\ae ver det, at man er sikker i omregning af rumm\aa l, hvilket mange ikke er.}         


Skriv et svar til: Hjælp jeg kan ikke forstå min lærer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.