Fysik

Translatorisk og rotations energi

10. oktober 2018 af kevz1234 - Niveau: A-niveau

Hej Alle...

Jeg sidder og er igang med en aflevering omkring (translation og rotations energi). Jeg er nået til opgave 4 c). Hvordan skal jeg bestemme den samlede kinetiske energi?

Vil den potentielle energi ikke være bevaret, da der ikke er ydre kræfter som påvirker "systemet"? 

Dermed tænkte jeg om der ikke vil gæler  m(én håndvægt)*g*h = 1/2*m*v^2 + 1/2*I*ω^2? Hvis vil den samlede kinetiske energi så ikke bare svare til  m(én håndvægt)*g*h=Ekin (som i teorien er svaret til denne opgave)?...


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. oktober 2018 af Sveppalyf (Slettet)

Den samlede kinetiske energi er lig med tabet i potentiel energi.

Vi skal altså finde h. Da de to trekanter er ligedannede, gælder der

h/l = H/L  <=>

h = H * l/L

dvs.

h = 72,0 cm * 2,50m/2,65m

Så finder du den samlede kinetiske energi som

Ekin,samlet = mgh


Skriv et svar til: Translatorisk og rotations energi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.