Matematik

Vækst

11. oktober 2018 af BrainyBrain - Niveau: B-niveau

Hej, 

Er ikke helt sikker på hvordan jeg finder ud af hvornår fuglen er tungest .. 

I en model beskrives en sammenhæng mellem en bestemt hønsefugls alder t målt i uger og dens vægt M målt i gram:  M(t) = 0,0026t3 -0,81t2 +49,7t +101,8    0 ≤ t ≤ 52  

Bestem hvor gammel hønsefuglen ifølge modellen er, når den tungest.


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. oktober 2018 af mathon

Ekstrema kræver:
                                  \small M {\, }'(t)=0

Beregn \small M {\, }'(t)
og løs dernæst: 
                                  \small M {\, }'(t_o)=0


Skriv et svar til: Vækst

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.