Matematik

Matematik

11. oktober 2018 af kgsklo - Niveau: A-niveau
Hej alle.
Jeg har prøvet at løse vedhæftede opgave, hvilket i også kan se, men jeg kan ikke rigtig komme videre.
Kan nogen hjælpe?
Vedhæftet fil: IMG_3991.JPG

Brugbart svar (0)

Svar #1
11. oktober 2018 af guuoo2 (Slettet)


p, q og venstresiden af uligheden er rigtigt skrevet, men højresiden skal være
||f||_3\cdot ||x\mapsto x||_{3/2}=\sqrt[3]{\int_0^1 |f(x)|^3dx}\cdot \sqrt[3/2]{\int_0^1 |x|^{3/2}dx}

opløft begge sider i tredje (gyldigt da transformationen er monoton), og bestem integralet af x3/2.


Svar #2
11. oktober 2018 af kgsklo

Hvordan får du, at højresiden skal være ||f||_3\ \cdot\ ||x \mapsto\ x||_{3/2}
Jeg bruger nemlig Hölders ulighed. Kan dog ikke se, hvordan du får din højreside? :)


Svar #3
11. oktober 2018 af kgsklo

Jeg har forstået det nu. Tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: Matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.