Fysik

Brudte vinkel. brydningsindeks

11. oktober 2018 af Jens8999 (Slettet) - Niveau: B-niveau

https://imgur.com/a/LIqdKTD

Føler mig lidt lost her. Hvad er det næste skridt? 

Hvad er den brudte vinkel? 53 grader? 

Brydningsloven: sin(i)/sin(b)=v1/v2

v1 kender jeg, det er vel lysets hastighed? sin(b) mener jeg at jeg kender, der er vel en af trekantens vinkler? Hvordan finder jeg v2, så jeg kan isolere sin(i) og regne den?


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. oktober 2018 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. oktober 2018 af mathon

Hvis du spejler trekanten i siden a,
ser du,
at svaret er:
                             b=53.13\degree
                 


Svar #3
12. oktober 2018 af Jens8999 (Slettet)

Ja, det tænkte jeg nok. Hvordan finder jeg frem til sin(i) så? Altså, jeg kender v1 hvilket må være lysets hastighed? sin(b) kender jeg også, og så kender jeg n som er 1.33?

#2

Hvis du spejler trekanten i siden a,
ser du,
at svaret er:
                             b=53.13\degree
                 


Brugbart svar (1)

Svar #4
13. oktober 2018 af mathon

                             b=53.13\degree

                             \small \frac{\sin(i)}{\sin(b)}=\frac{1}{1.33}

                             \sin(i)= \frac{\sin(b)}{1.33}

                             \small \sin(i)= \frac{\sin(53.13\degree)}{1.33}=38.63\degree


Brugbart svar (1)

Svar #5
13. oktober 2018 af mathon

korrektion:

                             \small \small \sin(i)= \frac{\sin(53.13\degree)}{1.33}=0.6243

                             i= \sin^{-1}(0.6243)=38.63\degree           \textup{du beh\o ver ikke et hastighedsforhold.}


Skriv et svar til: Brudte vinkel. brydningsindeks

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.