Matematik

Emneopgave - Lineære funktioner

17. oktober 2018 af pernillexf (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej. 

Jeg sidder med en emneopgave i Mat B om lineære funktioner, dog har jeg nogle hængepartier, hvor jeg simpelthen ikke ved hvad jeg skal gøre. 

1) Forklar hvorfor de 2 formler til bestemmelse af hældningskoefficienten og skæringen med y-aksen ser ud, som de gør? Formlerne der er tale om er y2-y1/x2-x1 = a og b = y-ax

2) Se vedhæftet, "opgave 1" (den øverste). Her ved jeg ikke, hvordan jeg skal besvare "a)", "b)" og "d)"

3) Se vedhæftet, "opgave 2" (den nederste). Her har jeg løst det grafisk, dog ved jeg ikek hvordan jeg skal gribe det an når det skal løses matematisk. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. oktober 2018 af mathon

For den lineære funktion
gælder specifikt:
                               \small y-y_o=a\cdot (x-x_o)  
og dermed
                               \small a=\frac{y-y_o}{x-x_o}    uanset hvilke x og y dog undtaget x=x_o
hvoraf
                               \small a=\frac{y_2-y_1}{x_2-x_1}

Linjens kartesiske
normalform er:
                               \small y=ax+b

hvoraf:
                               \small b=y_1-a\cdot x_1


Brugbart svar (1)

Svar #2
17. oktober 2018 af mathon

...du skal foretage lineær regression på dine tabel-DATA.


Skriv et svar til: Emneopgave - Lineære funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.