Kemi

OPLØSNING

17. oktober 2018 af hellokitty3 - Niveau: Universitet/Videregående

Jeg har lige noget 

hvis man har 100 mL af en opløsning som indholder 0,1 M CH3COOH og 0,1 M CH3COO-  som tilsættes 1 mL HCL. og man får at vide at Edikkesyre har en pka-værdi på 4,75. Hvordan kan har beregner opløøsning pH


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. oktober 2018 af ChemistryIsKey

Du skal beregne koncentrationerne af eddikesyre og acetat efter tilsætningen af 1 mL HCl. Når du tilsætter saltsyren, vil den med det samme protonere acetaten og danne eddikesyre;

     CH3COO- + HCl  -->  CH3COOH + Cl-

Når du har beregnet de nye koncentrationer, kan du anvende pufferligningen;

     pH = pKa + log([CH3COO-] / [CH3COOH])

:)


Svar #2
17. oktober 2018 af hellokitty3

forstår faktisk ikke helt hvordan jeg finder ph altså hvordan kan jeg finde de ny konc. er konc. ikke bare 0,1 ved  både ch3cooh og ch4coo


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. oktober 2018 af mathon

Du har ikke oplyst koncentrationen af HCl.                     


Svar #4
17. oktober 2018 af hellokitty3

1 M HCL

Brugbart svar (0)

Svar #5
17. oktober 2018 af mathon

                \small \small pH=4.75+\log\left(\tfrac{0.01-0.001}{0.01+0.001}\right)

                \small pH=4.75+\log\left(0.818182\right)

                \small pH=4.75+\log\left(0.818182\right)=4.7


Svar #6
17. oktober 2018 af hellokitty3

Hvorfor trække du fra og plusser sammen i brøken er det en Formel?

Brugbart svar (0)

Svar #7
18. oktober 2018 af mathon

x mol af den stærke syre - \small HCl - reagerer straks med \small CH_3COO^-

                \small HCl\, _{\textit{(aq)}}\;+ \; CH_3COO^- _{\textit{(aq)}}\;\longrightarrow\; Cl^-\, _{\textit{(aq)}} \; +\; CH_3COOH _{\textit{(aq)}}

så stofmængden af \small CH_3COO^- mindskes med x og stofmængden af \small CH_3COOH øges med x.


Svar #8
18. oktober 2018 af hellokitty3

men resultatet du har fået er ikke rigtig


Skriv et svar til: OPLØSNING

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.