Matematik

Jeg har ikke lavet opgaven endu, da jeg er meget i tvivl om det.

19. oktober 2018 af Sabriej (Slettet) - Niveau: C-niveau

I 2005 var antallet af stx-gymnasieelever i Danmark 61112. I perioden 2005-2013 steg antallet af stx-gymnasieelever i Danmark i gennemsnit med 3679 om året.


a)   Indfør passende variable, og opstil en model for sammenhængen mellem antallet af stx-gymnasieelever i Danmark og antal år efter 2005.

Her er opgaven


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. oktober 2018 af MatHFlærer

Du har y=ax+b 

Din begyndelsesværdi er b=61112 og hældningskoefficient a=3679. Hvad er din model så? 


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. oktober 2018 af ringstedLC

Når du skal bestemme hvilken model, der skal benyttes, er de afgørende ord "gennemsnit" og "steg".

Når en stigning er en gennemsnitlig numerisk værdi, er modellen lineært stigende.


Skriv et svar til: Jeg har ikke lavet opgaven endu, da jeg er meget i tvivl om det.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.