Matematik

Ikke linære funktioner (Slagvolumen)

24. oktober 2018 af Pasta011 - Niveau: 9. klasse

Hej.

Jeg er lidt fanget i en opgave i kolorit 9 om ikke linære funktioner. 
Opgaven kommer her:

Pulsen beskriver, hvor mange gange hjertet trækker sig sammen og pumper blod ud i minuttet. Minutvolumen er den mængde blod, som hjertet kan pumpe rundt i kroppen på et minut. I hvile pumper hjertet ca. 5 l blod rundt i kroppen på et minut. Slagvolumen er den mængde blod, som hjertet pumper ud i et slag.

 Opg 1 Tegn i et koordinatsystem, som vist til højre, en graf, der viser sammenhængen mellem slagvolumen og puls for en person i hvile.

Slagvolumen = 5000 puls ml min .

Opg 2 Hvor meget blod pumper hjertet ud i et slag, hvis hvilepulsen er

a 50 slag/min?

b 60 slag/min? 

Opg 3 Hos en utrænet person kan minutvolumen være 25 l/min under hårdt arbejde.

a Skriv en forskrift, der viser sammenhængen mellem slagvolumen og puls.

b Tegn grafen for funktionen. 

Jeg har lavet opg 1, og 2
Den kommer her: 

Opg 1.

Har jeg tegnet ind i geogebra som jeg ikke kan vise her, men funktionsforskriften er:
f(x)=\frac{500}{x}

Opg 2.

a. =100

b. =83

Normalt plejer jeg at få hjælp af min far, men han kommer sent hjem de næste par dage, så han har ikke tid. Håber der er nogle der har lyst til at hjælpe. 

På forhånd tak.


Brugbart svar (2)

Svar #1
24. oktober 2018 af mathon

Opg 3

                      \small p=\frac{25000}{x}


Svar #2
24. oktober 2018 af Pasta011

Tusind tak.


Skriv et svar til: Ikke linære funktioner (Slagvolumen)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.