Fysik

Nogen af jer der ved hvad det vil sige at: Behandle og præsentere resultater?

25. oktober 2018 af Mads02032 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Nogen af jer der ved hvad det vil sige at: Behandle og præsentere resultater?


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. oktober 2018 af swpply (Slettet)

Prøv om du kan give konteksten.


Svar #2
25. oktober 2018 af Mads02032 (Slettet)

hvad?


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. oktober 2018 af Eksperimentalfysikeren

Jeg formoder, at du skal bruge det i forbindelse med laboratorieøvelserne.

Et eksempel: Du laver en række forsøg med et matematisk pendul, hvor du for forskellige snorelængder og forskellige lodder måler svingningstiden ved at tage tid på f.eks. 50 svingninger. Under forsøget skal du notere snorelængden, massen af loddet, antallet af svingninger og tiden for alle svingningerne, her 50 svingninger.

Hvis der sker noget uventet undervejs, f.eks. at læreren ramler ind i opstillingen og knækker snoren, skal det også noteres! Alt skal med, også hvis du finder ud af, at nogle målinger ikke kan bruges.

Når selve forsøget er slut, skal du lave nogle beregninger. Her skal du finde svingningstiderne ved at dividere de målte tider med antallet af svingninger. Du skal også søge en sammenhæng mellem snorlængde, masse og svingningstid. Præcis, hvordan du gør det, afhænger af, hvad du har til rådighed. Du kan f.eks. tegne sammenhængende svingningstider snorelængder i et koordinatsystem og så skitsere en kurve for hver masse. Du kan også lave lineær regression på snorelængden og kvadratet på svingningstiden for hver masse.

Når du har lavet beregningerne skal du skrive en rapport, hvor du fortæller, hvad forsøget går ud på, og hvad du er kommet frem til. Her skal du skrive de beregnede vædier på en måde, der gør det let at forstå for læseren. Det er dette sidste, der kaldes  at præsentere resultaterne.


Skriv et svar til: Nogen af jer der ved hvad det vil sige at: Behandle og præsentere resultater?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.