Matematik

Bestem fordoblingskostanten T2

27. oktober 2018 af aya111 - Niveau: C-niveau

Hej alle er der nogle der kan hjælpe med denne opgave?

har vedhæftet en fil med opgaven.

jeg skal bestemme fordoblingskonstanten for T2 for modellen 

T2 =ln(2)/ln(a)= ln(2)/k

Vedhæftet fil: aa.JPG

Brugbart svar (0)

Svar #1
27. oktober 2018 af mathon

Du skal formentlig anvende
                                                                \small \small T_2=\frac{\ln(2)}{k}\qquad\qquad\textup{for modellen}\qquad\qquad f(x)=b\cdot e^{k\cdot x}


Svar #2
27. oktober 2018 af aya111

Er det her rigtigt?:

Formelmodel:  

T2= ln(2)/ln(a) for modellen f(x)= b*ek*x 

Løsning: 

ln(2)/ln(0,0430= -0,220383665 

2,718281828ln(0,043059) = -8,549 

-0,220383665*2,718281828ln(0,043059)= -6,665


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. oktober 2018 af AMelev

Nej, det er ikke rigtigt - fordoblings- og halveringskonstanter er positive.

Fejlen, du laver, er, at du ikke anvisningen i #1.

Det er ikke a, men k = 0.043059 (du kan i øvrigt ikke tillade dig at kappe decimaler af i de opgivne mål).

f(x) = ek·x (potensregneregel) = (ek)x = ax, hvor a = ek
Du skulle gerne få en fordoblingskonstant på 16.1, uanset om du benytter formlen med k eller fomlen med a.


Skriv et svar til: Bestem fordoblingskostanten T2

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.