Matematik

opstil data af eksponentiel model og bestem

27. oktober 2018 af aya111 - Niveau: C-niveau

Hej nogle der kan hjælpe med disse opgaver?

Tabllen viser det årlige antal af tvangsopløste selskaber for en række år.

årstal                                                      2006  2007 2008  2009

årlige antal af tvansopløste selskaber   2180  2955  3698  5530

a) indfør passende variabel og benyt tabellens data til at opsille en enksponentiel model, som beskriver det årlige antal af tvangsopløste selskaber som funktion af antal år efter 2006

b) benyt modellen til at bestemme antallet af tvangsopløste selsbager i 20012

c) benyt modellen til at bestemme hvor lang tid der går før det årlige antal ag tvangsopløste selskaber kan forventes at være fordoblet.


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. oktober 2018 af peter lind

Brug regression på de data


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. oktober 2018 af AMelev

x = Antal år efter 2006
f(x)= antal tvangsopløste selskaber

a) Eksponentiel regression på x,f(x)

b) 2012 er 6 år efter 2006, så du skal bestemme f(6)

c) Benyt formlen for fordoblingskonstant til at bestemme, hvor lang tid (efter  2006), der går, før antallet af tvangsopløste selskaber er fordoblet.


Svar #3
27. oktober 2018 af aya111

for opgave b, har jeg undet ud af:

Formelmodel: 

b*ax 

Løsning: 

F(6)= 2180* a6

Hvad skal der så stå ved a's plads?


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. oktober 2018 af StoreNord

Det ved du, hvis du har løst opgave a.


Brugbart svar (0)

Svar #5
27. oktober 2018 af AMelev

Du kan ikke gå ud fra, at b i modellen er værdien i 2006. Du skal lave regressionen.


Brugbart svar (0)

Svar #6
27. oktober 2018 af StoreNord

Jeg tror slet ikke, #0 ved hvordan man laver en regression.
Derfor vil jeg vise ham min løsning af opgave a.
Min model i Libreoffice Calc blir  f(x)=2155 e0.3x. Og 2012 er år nummer 6.
Eksponentiel regression.png


Skriv et svar til: opstil data af eksponentiel model og bestem

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.