Matematik

Hjælp til at løse en ligning!!!

27. oktober 2018 af Taia1310 - Niveau: C-niveau

hej. har fået en aflevering for, hvor jeg skal løse nogle ligninger. 

nogle der kan hjælpe med at forklarer hvordan man løser denne : 2x - 3 = 3x - 7 

Tak på forhånd! 


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. oktober 2018 af peter lind

Saml alle x'erne på venstre side og alle tal på højre side. Træk sammen og divider med koefficenten til x


Svar #2
27. oktober 2018 af Taia1310

Altså så der skal stå

2x - 3x = -5x

Og hvad så efter

Svar #3
27. oktober 2018 af Taia1310

Eller sådan her:

2x - 3x = 3 - 7

Svar #4
27. oktober 2018 af Taia1310

Er det sådan det skal løses??
Vedhæftet fil:image.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #5
27. oktober 2018 af peter lind

ja til det sidste; men 2x-3x = -x


Svar #6
27. oktober 2018 af Taia1310

Sådan her :)
Vedhæftet fil:image.jpg

Svar #7
27. oktober 2018 af Taia1310

kan du så også fortælle om denne er rigtig?

Regnestykke: 4x + 2 = 2x - 10

4x + 2x = x

6x = 12

x= 12


Brugbart svar (0)

Svar #8
27. oktober 2018 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #9
27. oktober 2018 af peter lind

Nej. Højre side bliver -4, venstre side som nævnt -1. Du glemmer at dividere med koefficienten til x altså -1


Brugbart svar (0)

Svar #10
27. oktober 2018 af ringstedLC

#7: Forkert.

\begin{align*} 4x+2 &= 2x-10 \\ 4x-2x &= -10-2 \\ 2x &= -12 \\ x &= \frac{-12}{2} \\ x &= -6 \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #11
27. oktober 2018 af peter lind

#7 Du skal skifte fortegn når du flytte noget over påden anden side af lighedstegnet.

Når du er så usikker vil jeg råde dig til kun at foretage e regneoperation ad gangen


Svar #12
27. oktober 2018 af Taia1310

okay, tak for hjælpen. 


Svar #13
27. oktober 2018 af Taia1310

kan i mon hjælpe med denne? 

?? − (3?? − 4) = 2?? + 2(?? − 1)


Brugbart svar (0)

Svar #14
27. oktober 2018 af ringstedLC

Det bliver nok lidt svært ...


Svar #15
27. oktober 2018 af Taia1310

gud, den ser da godt nok mærkelig ud ahha. srry. 


Svar #16
27. oktober 2018 af Taia1310

x - (3x - 4) = 2x + 2(x-1)


Brugbart svar (0)

Svar #17
27. oktober 2018 af peter lind

Ophæv den første parantes. Husk at du skal skifte fortegn når der står minus foran parentesen.

Gang ind i den anden parentes

Derefter er det lige som i de forrige opgaver


Skriv et svar til: Hjælp til at løse en ligning!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.