Matematik

MATEMATIKHJÆLP SØGES

30. oktober 2018 af jegkanikkeregne (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej allesammen

Jeg forstår ikke denne opgave. 

Nogen der kan hjælpe mig lidt? :)

Opgaven er vedhæftet


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. oktober 2018 af mathon


Brugbart svar (1)

Svar #2
30. oktober 2018 af mathon

a)
         Bestem den lineære funktion med to kendte punkter:

                      \small \begin{array}{|c|c|c|c|c|c|c|} x_1&y_1&x_2&y_2&a=\frac{y_2-y_1}{x_2-x_1}&b=y_1-a\cdot x_1&y=ax+b\\ \hline &&&&&& \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. oktober 2018 af mathon

a)
         Bestem den lineære funktion med to kendte punkter:

          \small \small \begin{array}{|c|c|c|c|c|c|c|} x_1&y_1&x_2&y_2&a=\frac{y_2-y_1}{x_2-x_1}&b=y_1-a\cdot x_1&y=ax+b\\ \hline 15&410&40&230&a=\frac{230-410}{40-15}=-\frac{36}{5}&b=410-\left ( \frac{36}{5} \right )\cdot 15=518&f(x)=y=-7.2x+518 \end{array}

i lærebøgerne ofte noteret
                                            \small p(x)=518-7.2x


Skriv et svar til: MATEMATIKHJÆLP SØGES

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.