Fysik

Nytteenergi formler

30. oktober 2018 af dumpåmat (Slettet) - Niveau: C-niveau

nogen som evt. kan forklare mig hvad der står i teksten under (min lære har skrevet det)? kan ikke helt forstå hvad de forskellige bogstaver i formlerne står for:

Du ved, hvor meget energi der er blevet anvendt, ved at udregne tilført energi:

E=P*t

Du ved, hvor meget energi du har kunnet bruge, ved at måle på den tilførte energi til det opvarmede vand:

E=m*c*deltaT

Virkningsgraden er brøken mellem disse to beregninger/målinger. Fordi enhenden for begge energier er ens, og måles i Joule, vil virkningsgraden være uden enhed, men fordi vi ikke ønsker et kommatal, ganger vi den med 100 og angider den i %.

tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. oktober 2018 af mathon

                  \small E_{nytte}=\frac{P\cdot t}{m\cdot c\cdot \Delta T}\cdot 100\%


Brugbart svar (1)

Svar #2
30. oktober 2018 af mathon

korrektion:

                  \small \small E_{nytte}=\frac{m\cdot c\cdot \Delta T}{P\cdot t}\cdot 100\%

               


Skriv et svar til: Nytteenergi formler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.