Matematik

Tegne ret linje og udregne hældning

31. oktober 2018 af der2o0 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvis man ønsker at tegne den rette linje 3x-2y-8=0 ved at finde to punkter med hele koordinater på linjen, og at man herefter ønsker at angive hældningen, hvad gør man så? Finder man først y på formen y=ax+b eller?


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. oktober 2018 af peter lind

Ja


Brugbart svar (0)

Svar #2
31. oktober 2018 af TheNicken99

Der er flere måder at løse denne opgave på:

Den ene måde er at du først skal du bestemme 2 punkter, som opfylder ligningen.
Det kan fx være:

(2 ; -1) og (4 ; 2)


Da dette giver:
3(2)-2(-1)-8=6+2-8=8-0=0

3(4)-2(2)-8=12-4-8=12-12=0


Her kan du så anvende formlen for hældningskoefficienten af en ret linje for at finde hældningen:

\frac{y_2-y_1}{x_2-x_1}=a


En anden måde er ved først at løse udtrykket som en funktion:
\\ 3x-2y-8=0\\ \\ 3x-8=2y\\ \\ \frac{3}{2}x-4=y

Her kan du se, at hældnignen er \frac{3}{2}

Jeg vil anbefale den anden metode.
 


Skriv et svar til: Tegne ret linje og udregne hældning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.