Fysik

Hvad menes, der når man spørg', hvad et atoms ladning er?

01. november 2018 af tomm3615 - Niveau: 7. klasse

Jeg kan ikke finde ud af det kan i hjælpe mig


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. november 2018 af mathon

Et atoms ladning er nul


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. november 2018 af VietCoungVu

En atom består af en kerne, som indeholder protoner og neutroner og rundt om kerne kredser elektroner. Der lige så mange elektroner, som der er protoner.

elektroner= negativt ladet

protoner= positivt ladet

Neutroner= neutralt(har ingen ladning)

Så derfor en atoms ladning er lig med nul.


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. november 2018 af Eksperimentalfysikeren

Et atom kan godt være ladet. Så kalder man det en ion.

En ion er et atom eller molekyle, der er elektrisk ladet. Altså kan et atom være elektrisk ladet.

Størrelsen og fortegnet af ladningen agives øverst til højre for symbolet for atomet ved et minus for hver overskydende elektron og et plus for hver manglende elektron: Ag+ har 1 elektron mindre ende det neutrale sølvatom, mens O-- har 2 overskydende elektroner. Ladningen af Ag+ er derfor +e, hvor e er den numeriske værdi af elektronens ladning. Laadningen af O-- er -2e.


Skriv et svar til: Hvad menes, der når man spørg', hvad et atoms ladning er?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.