Matematik

Vektoropgaver 2

01. november 2018 af Imhotep (Slettet) - Niveau: A-niveau

Kære forum. Jeg skal løse følgende opgaver:

1. Der er givet følgende vektorer: \vec{a}=\binom{3}{-6}\vec{b}=\binom{-7}{5} og \vec{c}=\binom{102}{-123}.

a) Bestem koordinatsættet til \vec{a}s projektion på \vec{b}.

b) Bestem tallene s og t, så \vec{sa}+\vec{tb}=\vec{c}

c) Bestem arealet af det parallelogram, som udspændes af \vec{a} og \vec{b}.

d) Bestem længden af hver af diagonalerne i parallelogrammet, som udspændes af \vec{a} og \vec{b}.

2. Der er givet følgende punkter A(3,1)B(8,4)C(3,9) og D(-2,6).

a) Redegør for, at firkant ABCD er et parallelogram

b) Bestem arealet af parallelogrammet

c) Bestem \angle A

d) Bestem koordinatsættet til diagonalernes skæringspunkt

e) Bestem vinklerne mellem diagonalerne i parallelogrammet


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. november 2018 af JulieW99

Hvor er problemerne med at løse dem? Forklar, hvad det er, du ikke kan. Så kan du få meget bedre hjælp. :)

- - -

Vh Julie


Skriv et svar til: Vektoropgaver 2

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.