Matematik

Hjælp til at løse en ligning!

04. november 2018 af Taia1310 - Niveau: C-niveau

Er der en venlig sjæl der vil hjælpe mig videre med denne ligning?

tjek vedhæftede fil!! 

Vedhæftet fil: Image-34.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
04. november 2018 af ringstedLC

Gang -5 ind i parentesen og saml x'er på den ene- og tal på den anden side af lighedstegnet.


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. november 2018 af mathon

                                     \small \begin{array}{rcl} \frac{3(2x+5)}{-(3x+8)}+7&=&2\\\\ \frac{3(2x+5)}{-3(x+\frac{8}{3})}+7&=&2\\\\ \frac{2x+5}{x+\frac{8}{3}}-7&=&-2\\\\ 2x+5&=&5\left ( x+\frac{8}{3} \right )\\\\ 2x+5&=&5x+\frac{40}{3}\\\\ \frac{15-40}{3}&=&3x\\\\ -\frac{25}{9}&=&x \end{array}


Svar #3
04. november 2018 af Taia1310

#1

Gang -5 ind i parentesen og saml x'er på den ene- og tal på den anden side af lighedstegnet.

Kan du måske vise mig hvordan med at gange -5 ind i parentesen. Altså hvordan det skal skrives op? 


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. november 2018 af mathon

#0
          Du har en tegnfejl i øverste linje:     \small (2x-5)\quad \rightarrow \quad(2x+5)
          så nederste linje 
          bliver:
                                                                   \small \small \begin{array}{rcl} 6x+15&=&15x+40\\ -25&=&9x\\ x&=&-\frac{25}{9} \end{array}


Svar #5
04. november 2018 af Taia1310

Okay, tak :)

Skriv et svar til: Hjælp til at løse en ligning!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.