Matematik

Linjer

04. november 2018 af Sarah3310 (Slettet) - Niveau: B-niveau
Hjælp til denne opgaver

Brugbart svar (0)

Svar #1
04. november 2018 af swpply (Slettet)


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. november 2018 af swpply (Slettet)

Vedhæftet fil:swpply.png

Brugbart svar (0)

Svar #3
04. november 2018 af ringstedLC

a) Parallellitet kræver ens a-værdier:

\begin{align*} y = 2x+1&\;||\;y=(a+3)x+3\Downarrow \\ 2 &=a+3\Downarrow \\ a &= -1 \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. november 2018 af AMelev

Alternativt kan du benytte, at to vektorer er parallelle, når den ene kan skrives som et tal (≠0) gange den anden den anden, dvs. b-vektor = t·a-vektor, t ≠ 0.

Linjerne er parallelle netop når deres retningsvektorer/normalvektorer er parallelle.

Eksempelvis a: \vec{r_1}=\binom {2}{1}\: \textup{og}\: \vec{r_2}=\binom {a+3}{1}
Hvis \vec{r_1}=t\cdot \vec{r_2}, skal \binom{2}{1}=t\cdot \binom{a+3}{1}\Leftrightarrow 2=t\cdot (a+3)\wedge 1 = t \Leftrightarrow t =1\wedge 1\cdot \left (a+3 \right )=2\Rightarrow a=-1


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. november 2018 af mathon

                                    \begin{array}{|c|c|} \hline \textup{\textbf{opg.}}&\textbf{a}\\ \hline a.&-1\\ \hline b.&-4\\ \hline c.&\frac{1}{2}\\ \hline d.&0\\ \hline \end{array}


Svar #6
04. november 2018 af Sarah3310 (Slettet)

Mathon hvordan fandt du af at det giver fx. -1 til den første opgave 


Brugbart svar (0)

Svar #7
05. november 2018 af mathon

a.
                             \small \begin{array}{lrcl} \textup{samme h\ae ldning}\\ \textup{kr\ae ver:}&a+3&=&2\\ &a&=&-1 \end{array}


Skriv et svar til: Linjer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.