Matematik

Potens sammenhæng ud fra to punkter

04. november 2018 af G22G (Slettet) - Niveau: B-niveau

Sidder her med lidt problemer, og er gået i stå en opgave hvor jeg har punkterne (2, 3) og (6, 8).

Jeg skal finde potensen a ved hjælp af formlen som jeg vedhæfter her.

Jeg vil sætte meget stor pris på, hvis en vil hjælpe mig her :-)

Vedhæftet fil: f.gif

Brugbart svar (1)

Svar #1
04. november 2018 af swpply (Slettet)

Brug at (x_1,y_1) = (2,3) og at (x_2,y_2) = (6,8) samt at du er givet formlen:

                                                               

NB. tallet a heder IKKE potensen med istedet eksponenten.


Brugbart svar (1)

Svar #2
04. november 2018 af mathon

                        \small \small \small \small \small \begin{array}{|c|c|c|c|c|c|c|} x_1&y_1&x_2&y_2&a=\frac{\log\left ( \frac{y_2}{y_1} \right )}{\log\left ( \frac{x_2}{x_1} \right )}&b=\frac{y_1}{{x_1}^a}&f(x)=b\cdot x^a\\ \hline 2&3&6&8&&& \end{array}


Svar #3
04. november 2018 af G22G (Slettet)

Mange tak for jeres svar. Glemte helt at inkluderer potenssammenhængen, som jeg vedhæfter her. Så ud fra alt det skal jeg finde a ved hjælp af ovenstående formel.. Er dog lidt forvirret, og er ikke helt sikker på hvad jeg skal gøre :/

Vedhæftet fil:gif.gif

Brugbart svar (1)

Svar #4
04. november 2018 af mathon

                       \small \small \small \small \small \small \begin{array}{|c|c|c|c|c|c|c|} x_1&y_1&x_2&y_2&a=\frac{\log\left ( \frac{y_2}{y_1} \right )}{\log\left ( \frac{x_2}{x_1} \right )}&b=\frac{y_1}{{x_1}^a}&f(x)=b\cdot x^a\\ \hline 2&3&6&8&a=0.8928&b=1.6157&f(x)=1.6157\cdot x^{0.8928} \end{array}


Svar #5
04. november 2018 af G22G (Slettet)

Fedt, mathon! bare lige så jeg har helt forstået det, hvad er 'a' hvis jeg har punkterne (2, 3) og (4, 24)?


Brugbart svar (1)

Svar #6
04. november 2018 af mathon

                      \small \small \small \small \small \small \small \begin{array}{|c|c|c|c|c|c|c|} x_1&y_1&x_2&y_2&a=\frac{\log\left ( \frac{y_2}{y_1} \right )}{\log\left ( \frac{x_2}{x_1} \right )}&b=\frac{y_1}{{x_1}^a}&f(x)=b\cdot x^a\\ \hline 2&3&4&24&a=3&b=\frac{3}{8}&f(x)=\frac{3}{8}\cdot x^3 \end{array}


Svar #7
04. november 2018 af G22G (Slettet)

TAK mathon! du er en legende! tusind tak :D


Skriv et svar til: Potens sammenhæng ud fra to punkter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.