Fysik

Fysik tryk

06. november 2018 af Anonnymemig123 - Niveau: B-niveau

Hey er der lige en der kan hjælp mig med denne opgave?

En isflage på en ferskvandssæ river sig læs en kold vinterdag. Isflagen er 20 cm tyk. Hvor stor skal arealet af isflagen være, hvis en dreng, som vejer 50 kg, skal kunne stå op den uden at få våde fødder?

Tusind tak og fortsæt god dag!!


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. november 2018 af mathon

            \small \begin{array}{lrclclclcl} \textup{opdrift:}&F_{op}&=&m \cdot g&=&V\cdot \varrho \cdot g&=&(0.20\; m)\cdot A\cdot \varrho \cdot g\\\\ &A&=&\frac{m}{\left (0.20\; m \right ) \cdot \varrho }&=&\frac{50\; kg}{\left (0.20\; m \right ) \cdot \left (10^3\; \tfrac{kg}{m^3} \right ) }&=&0.25\; m^2=2500\; cm^2 \end{array}


Svar #2
06. november 2018 af Anonnymemig123

Jeg får ikke det rigtige resultat, som er 3,13 m2


Brugbart svar (1)

Svar #3
07. november 2018 af Eksperimentalfysikeren

Massen af isen er ρi*d*A, hvor d er tykkelsen af isen. Vægten af isen er så ρi*d*A*g.

Opdriften fra vandet er ρv*d*A*g. Forskellen er vægten af drengen: 50kg*g.

ρv*d*A*g - ρi*d*A*g = 50kg*g

Det ses, at g kan divideres ud:

ρv*d*A - ρi*d*A = 50kg

v - ρi)*d*A = 50kg

A = 50kg/(ρvi)/d


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. november 2018 af mathon

Erfaringsmæssigt er det let at indse, at #1 er forkert.

Empirisk - for dem, der uden forældreaccept har 'svajet' isflager i barndommen véd - skal arealet ligge omkring 2 - 4 m2
i overensstemmelse med #3:

                          \small A=\frac{50\; kg}{((1000-910)\; \tfrac{kg}{m^3})\cdot (0.20\; m)}=2.8\; m^2

                   


Svar #5
04. december 2018 af Anonnymemig123

Faktisk var svar #3 rigtigt, men tak fordi du prøvede at hjælpe


Skriv et svar til: Fysik tryk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.