Matematik

Hjælp til matematik

06. november 2018 af kgsklo - Niveau: Universitet/Videregående

Hej alle

Kan nogen hjælpe mig med vedhæftede opgaver. 
I opgave (i) har jeg svært ved at finde et a, således at opgaven passer.

I opgave (ii) har jeg redegjort for, at f_{n} \in \mathcal{M}^+ ved at sige, at f er pr definition positiv, og da n er naturlige tal, vil den også være positiv. Er i tvivl om det er nok argument. 
Den andel del af opgaven tænker jeg, at man skal dele det op i to tilfælde, hvor man betragter f_{n} = n\ og\ f_{n} = f. Er dog bare i tvivl om hvordan det integralet skulle vises med n. 

I opgave (iii) er jeg i tvivl om den første del af spørgsmålet, hvor man skal redegør for at der findes vektorer i hilbertrummet... 

Tusinde tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. november 2018 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. november 2018 af peter lind

(ii) Du skal nok snarere se på at i områder hvor f(x) < n gælder at ∫fndμ = ∫fdμ

(iii) x= ∑12016 ei opfylder betingelsen


Svar #3
06. november 2018 af kgsklo

(Ii) Forstår ikke hvad jeg skulle få ud af udelukkende at se på det.

(iii) kan du forklare, hvorfor det gælder?

Brugbart svar (0)

Svar #4
06. november 2018 af peter lind

(ii) det er jo klart at det gælder for alle områder. Efterhånden som n->∞ vil områderne vokse for til sidst at dække ethvert endelig område

x·ej= ej·12016 ei =  ∑12016 ei·ej = ∑12016δij = i for j < 2017 og ellers 0


Svar #5
06. november 2018 af kgsklo

Tusinde tak. Det giver mening!

Skriv et svar til: Hjælp til matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.