Matematik

vis punkt q ligger på cirkelperiferien.

08. november 2018 af Rimx0041 (Slettet) - Niveau: A-niveau

En cirkel er givet ved ligningen  x2+y2=25

vis at punktet Q(3,4) ligger på cirkelperiferien, og bestem en ligning for tangenten til cirklen  i Q

hvordan? er der nogen special formel man skal bruge?


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. november 2018 af StoreNord

Indsær 3 og 4 i ligningen og se om det passer.

Tangenten står vinkelret på radius.


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. november 2018 af mathon

Cirklen 
                                \small x^2+y^2=r^2
har i punktet
\small P_o(x_o,y_o)
tangenten:
                                \small \small x_ox+y_oy=r^2


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. november 2019 af juli502f (Slettet)

sidder med samme opgave, nogen der kan forklare?


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. november 2019 af mathon

Cirklen 
                                \small x^2+y^2=r^2
har i punktet
\small Q(3,4)
tangenten:
                                \small 3x+4y=25

                                \small y=-\tfrac{3}{4}x+\tfrac{25}{4}


Brugbart svar (0)

Svar #5
17. maj 2020 af Emilo69 (Slettet)

Men hvordan ved man at punktet Q(3,4) ligger på cirklen?


Brugbart svar (1)

Svar #6
17. maj 2020 af mathon

Det ved man heller ikke.
Man skal vise/godtgøre det.

      Hvis - og kun hvis - Q(3,4) ligger på cirkelperiferien
      skal Q's koordinater 'opfylde' cirkelligningen:

      x2 + y2 = 25

      32 + 4= 25    hvilket er tilfældet.

Konklusion:
                      Q(3,4) ligger på cirkelperiferien.


Brugbart svar (0)

Svar #7
22. maj 2020 af emma0304

jeg forstår ikke det med at bestemme en ligning for tagenten, nogen som kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #8
22. maj 2020 af mathon

#7

       Opret din egen tråd til diskussion af tangent i et grafpunkt.


Skriv et svar til: vis punkt q ligger på cirkelperiferien.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.