Matematik

Inhomogen ligning

10. november 2018 af kurtw - Niveau: Universitet/Videregående

Hej, 
Jeg skal regne en ligning i hånden. Problemet er at jeg ikke kan få det samme resultat som maple. Men jeg har det samme resultalt som Walfram.. 
Så mit spørgsmål er: Hvorfor er der forskel på de to svar? (se vedlagte billede)

Vedhæftet fil: matxx..PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
10. november 2018 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. november 2018 af peter lind

Det er samme svar. Det maple kalder c1 og c2 kalder du blot c2 og c1. Desuden er der byttet om på rækkefølgen


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. november 2018 af AMelev

I er enige om \frac{-7}{4}t og e^{-8t}
Resten er noget med angivelse af konstanter.
Mapple: -_C1/8 er din c2, og _C2 er din c1.


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. november 2018 af StoreNord

Du kalder det en Inhomogen ligning. Hvis du lægger 14 til på begge sider, er det da en homogen ligning.

Nej, det er mig der vrøvler. Så sku der have stået 14y.


Svar #5
10. november 2018 af kurtw

Okay så de to svar er ens, det er bare fordi maple angiver konstanten på en anden måde?


Brugbart svar (0)

Svar #6
10. november 2018 af ringstedLC

\begin{align*} c_{1_{Wolfram}} = c_{2_{Mig}} &= -\frac{1}{8}\cdot C1_{Maple} \end{align*}


Svar #7
10. november 2018 af kurtw

Mange tak for hjælpen alle sammen :)


Skriv et svar til: Inhomogen ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.