Matematik

På figuren ses en skitse af en bro i USA.

12. november 2018 af soso1111 (Slettet) - Niveau: B-niveau

 På figuren ses en skitse af en bro i USA. Broens bue er parabelformet med en spændvidde på 320 feet og en buehøjde på 120 feet, som vist på tegningen ovenfor. 

a) Indlæg i figuren i et passende koordinatsystem, og bestem en ligning for den parabel, der følger broens bue. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. november 2018 af ringstedLC

Antagelse: Broen er "sur":

\begin{align*} T &= (0,120)\rightarrow y = -ax^2+120 \\ r_1 &= \left ( \frac{-320}{2} \right )\;,\;r_2=\left ( \frac{320}{0} \right ) \\ 0 &= -a\left ( \frac{320}{0} \right )^2+120 \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. november 2018 af 123434 (Slettet)

Følger lige med

Brugbart svar (0)

Svar #3
12. november 2018 af StoreNord


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. november 2018 af ringstedLC

#1: Rettelse:

\begin{align*} r_2 &= \left ( \frac{320}{2} \right ) \\ 0 &= -a\left ( \frac{320}{2} \right )^2+120 \end{align*}


Svar #5
14. november 2018 af soso1111 (Slettet)

Mange tak det er lidt forsent, da aflevering skulle have vrret afleveret nogle timer inden, men tak på forhånden


Skriv et svar til: På figuren ses en skitse af en bro i USA.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.