Matematik

Rumfang, hvor V kendes - skal finde l*b*h, hvordan??

13. november 2018 af MissGitte (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Rumfang er V = l*b*h

Jeg ved, at V= 60 dm3, hvordan finder jeg l*b*h?


Brugbart svar (1)

Svar #1
13. november 2018 af mathon

Du må have yderligere oplysninger om mindst to af faktorerne l,b,h.


Svar #2
13. november 2018 af MissGitte (Slettet)

"Tom kan godt lide popcorn, så hans venner vil "poppe"  60 liter og give ham i fødselsdagsgave.
Popcornene skal de transportere i en papkasse.
Giv et forslag til, hvilke mål den papkasse kan have."

Ovenstående er selve opgaven. 
Jeg har en mere, hvor det bare er 100 liter akvarium i stedet.. 

Da det er liter har jeg valgt at regne med dm, da 1 dm3 = 1 liter. 


Brugbart svar (1)

Svar #3
13. november 2018 af mathon

                \small \small 60=2^2\cdot 3\cdot 5=\left\{\begin{matrix}4\cdot 3\cdot 5\\ 2\cdot 3\cdot 10\\ 2\cdot 6\cdot 5 \\1\cdot 3\cdot 20 \\ 1\cdot 12\cdot 5 \\ 1\cdot 2\cdot 30 \\ 2\cdot 2\cdot 15\\1\cdot 1\cdot 60 \end{matrix}\right.


Brugbart svar (1)

Svar #4
13. november 2018 af AMelev

#2

Da det er liter har jeg valgt at regne med dm, da 1 dm3 = 1 liter. 

Rigtig fornuftigt.

Så kan du selv bestemme de to af målene, fx l og b.
Dem sætter du ind i rumfangsformlen og løser ligningen V = 60 mht. h


Svar #5
13. november 2018 af MissGitte (Slettet)

Tusind tak!


Brugbart svar (1)

Svar #6
13. november 2018 af SuneChr

# 2
"Giv et forslag til, hvilke mål den papkasse kan have."
Man kunne overveje terningen, og måske få dén sidegevinst at forbruge mindst pap til kassen.
Siden på terningen skal da være   \sqrt[3]{60} dm


Skriv et svar til: Rumfang, hvor V kendes - skal finde l*b*h, hvordan??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.