Matematik

Bestem en forskrift for de samlede omkostninger f(x)

14. november 2018 af niko57ph (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg har brug for hjælp til denne opgave:

Omkostningerne ved at producere en bestemt vare antages at kunne beskrives ved en

funktion f(x) med forskriften:

f(x) = ax + b x > 0

Hvor f(x) er de samlede omkostninger i kr. ved en produktion på x stk.

Ved en produktion på 50 stk er de samlede omkostninger på 5:000 kr. og ved en produktion

på 70 stk. er de samleve omkostninger på 5:400 kr.

1. Bestem en forskrift for de samlede omkostninger f(x)

2. Beregn de samlede omkostninger ved en produktion på 150 stk.

Nogen der kan hjælpe? På forhånd tak


Brugbart svar (1)

Svar #1
14. november 2018 af mathon

1.

                   \small 5400=\; \; 70a+b               
                \small \underline{-5000=-50a-b}

                    \small 400=25a

                    \small 16=a

dvs
                    \small y=f(x) = 16x + b \qquad x>0

                    \small 5000= 16\cdot 50 + b

                    \small 5000-800 = b

                    \small 4200= b

                    \small f(x) = 16x + 4200 \qquad x>0


Brugbart svar (1)

Svar #2
14. november 2018 af mathon

2. 

                    \small \small f(150) = 16\cdot 150 + 4200


Svar #3
14. november 2018 af niko57ph (Slettet)

Tusind tak for hjælpen:)


Skriv et svar til: Bestem en forskrift for de samlede omkostninger f(x)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.