Matematik

indsætte x=1 i fx sin(x) for ekstremumspunkt virker ikke??

17. november 2018 af der2o0 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Ja, det er måske en lidt mærkelig titel, men her er spørgsmålet:

Hvis man fx har f(x)=9,24*sin(0,0172*x-2,05)+12,2 så kan man indsætte x=1 på sin(x) plads da værdimængden er [-1;1] og så får man f(x)=9.24*1+12.2=21,44 Den er jeg med på, men hvorfor virker det ikke i sådan et tilfælde her:

g(x)=135,369*0,555306cos(0,017x-1,03)=135,369*0,5553061=75,17   Dette er dog ikke ekstremumspunktet for funktionen, så hvorfor går det galt her? Takker på forhånd.


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. november 2018 af Soeffi

#0 Hvad er definitionsmængden?

Brugbart svar (0)

Svar #2
17. november 2018 af AMelev

Prøv lige at lægge selve opgaven op.


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. november 2018 af AMelev

Ved f(x): 9.24t + 12.2 er en voksende funktion, så f er størst, når t er størst

Ved g(x): g(t) =135,369·0,555306t er en aftagende funktion, så g er mindst, når t er størst og størst, når t er mindst, dvs. t = 1.
PS! du behøver ikke lægge opgaven op, medmindre du har flere spørgsmål til den - jeg skulle bare lige have aktiveret hjernevindingerne :)


Skriv et svar til: indsætte x=1 i fx sin(x) for ekstremumspunkt virker ikke??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.