Matematik

matematik

18. november 2018 af denderanden (Slettet) - Niveau: B-niveau

opgaven lyder

i en model kan udviklingen i antallet af dyr i population beskrives ved funktionen

N(t) =200 *1,04t

hvor N(t) beskriver antallet af dyr i populationen til tidspunktet t (målt i år efter 2002)

 a) gør rede for betydningen af tallet 200

b) hvor mange procent stiger antallet af dyr i populationen med pr år?

på forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. november 2018 af 123434 (Slettet)

b=1.04 betyder,at populationen af dyr stiger med 4 procent om året efter 2002

a=200 betyder,der var 200 dyr I populationen I 2002

Brugbart svar (0)

Svar #2
18. november 2018 af mathon

a)        \small N(0)=200\cdot 1.04^0=200\cdot 1=200

           Der er 200 dyr til tiden t = 0 dvs til tiden 0 år efter år 2002.

           200 er antal dyr i år 2002.

b)

           \small 1+r=a

           \small r=a-1

           \small \small r=p\cdot 10^{-2}=1.04-1=0.04

           \small \small p=0.04\cdot 10^2=4\%


Brugbart svar (1)

Svar #3
19. november 2018 af AMelev

Ad #1 Der er byttet om på a og b i forhold til standardnotationen f(x) = b·ax, men konklusionerne er rigtige.


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. august 2020 af SusanneRasussen

Men hvad betyder 1,04 så?


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. august 2020 af mathon

            \small \begin{array}{lllll} 1.04 \textup{ er fremf\o ringsfaktoren} \end{array}


Skriv et svar til: matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.