Matematik

HASTER MATEMATIK

19. november 2018 af whatsu - Niveau: 8. klasse

Signe elsker at tage karbad.
 

D. Det er forskelligt, hvor meget vand Signe har i sit badekar. Tegn i Geogebra en funktion, der viser, vandmængden som funktion af vandhøjden i badekaret.
E. Hvor mange liter vand er der i karet, hvis der er 10 cm vand i badekaret?
F. En dag er vandhanen i badeværelset i stykker, og Signe henter vand fra køkkenet i en 10 liter spand. Hun henter 15 spande med vand. Hvor højt står vandet i badekaret?
G. En aften glemmer Signe, at hun er ved at fylde vand i badekaret. Da hun opdager det, er vandet 8 cm fra badekarets kant. Hvor meget vand er der i badekaret?

Vedhæftet fil: Badekar.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
19. november 2018 af AMelev

Vedhæft billedet i stedet for et Worddokument, som  ikke kan læses af alle.

D. Rumfang = Grundflade · Højde
Grundfladen består et rektangel og 2 halvcirkler (dvs. 1 cirkel)
Bredden af karret er b =70 cm, så radius i halvcirklerne er r = ..... cm
Længden af karret er 170 cm, så længden af rektanglet er l = .... cm
Grundfladens areal  G er Arealrektangel + Arealcirkel,  så G = ..... cm2  + ..... cm=..... cm2

Kald vandhøjden x, så er vandmængden f(x) = G·x. Tegn grafen for f i Geogebra

Kan du selv derfra? Ellers spørg igen.


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. november 2018 af AMelev

Vedhæftet fil:Billede.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #3
19. november 2018 af mathon

                            \small \small \small V=h\cdot \left ( (L-B)\cdot B+\tfrac{\pi }{4}\cdot B^2 \right )

                      


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. november 2018 af mathon

                            \small \small \small \small V=h\cdot \left ( (100\; cm))\cdot (70\; cm)+\tfrac{\pi }{4}\cdot(70\;cm)^2 \right )

                             \small \small \small \small V(h)=h\cdot \left ( (10\; dm))\cdot (7\; dm)+\tfrac{\pi }{4}\cdot(7\;dm)^2 \right )

                             \small V(h)=\left (108.4845\;dm^2 \right )\cdot h

                            


Svar #5
20. november 2018 af whatsu

Tusind tak!:)


Skriv et svar til: HASTER MATEMATIK

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.