Matematik

Geometri

22. november 2018 af riku01233 (Slettet) - Niveau: C-niveau


1c) Hvor lang er banen? 
1d) Klubben overvejer at dække hele baneområdet (firkant ABCD) med rullegræs. Hvor mange kvadratmeter græs skal der bruges?  
 
link til trekanten 
https://imgur.com/a/cTZ6db5  

Vedhæftet fil: opgave mat.jpg

Brugbart svar (1)

Svar #1
22. november 2018 af AMelev

1 c) Bestem først vinkel CAD vha. cos-relationen.
Så kan du bestemme vinkel BAC, og endelig kan du så bestemme CB vha. cos-rel.

1d) Beregn arealet af de to trekanter vha. sin-formlen for areal.

Vedhæftet fil:Billede.jpg

Svar #2
22. november 2018 af riku01233 (Slettet)

håber ikke det lyder dumt, men efter jeg har alle 4 sider af firekanten skal jeg bare pluse dem sammen ? 
og mange tak ellers det var et stort hjælp :) 

 


Brugbart svar (1)

Svar #3
22. november 2018 af AMelev

Ja, bortset fra, at det hedder "lægge" dem sammen (eller evt. "addere dem"). Hundene skal jo hele vejen rundt.


Svar #4
22. november 2018 af riku01233 (Slettet)

Mange tak for hjælpen :) !

Brugbart svar (1)

Svar #5
22. november 2018 af mathon

...eller HERON:
                         2s=\left ( 37+25+19 \right )\textup{cm}

                         s=\tfrac{1}{2}\cdot \left ( 37+25+19 \right )\textup{cm}=40.5\; \textup{cm}

                         T_{ACD}=\sqrt{s\cdot \left (s-25 \right )\cdot \left (s-37 \right )\cdot \left (s-19 \right )}

                         T_{ACD}=\sqrt{40.5\cdot \left (40.5-25 \right )\cdot \left (40.5-37 \right )\cdot \left (40.5-19 \right )}=217.34\; \textup{cm}^2


Svar #6
22. november 2018 af riku01233 (Slettet)

det var også det jeg fik, bare med den anden formel men mange tak ! :) 
men har en problem med hvordan jeg for cos^-1 skrevet på NT-spire
har regnet det på mit lommeregner ud men kan ikke finde ud af det på programmet 

sådan har jeg gjort det men det vil bare ikke virke :( 
https://imgur.com/a/EeggmX1


Brugbart svar (1)

Svar #7
22. november 2018 af AMelev

arccos (arcsin og arctan) for de inverse trigonometriske funktioner i TI-Nspire.
Når du trykker Enter, skriver TI det som cos-1

Vær obs på, at TI ved arcsin altid returnerer den spidse vinkel, så da skal man lige tænke sig om, hvis man skal bruge den stumpe løsning.


Skriv et svar til: Geometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.