Matematik

Hvordan løser jeg fgl. ligning uden CAS?

25. november 2018 af sansas - Niveau: Universitet/Videregående

Jeg skal vha. fgl. lov (Ostwals fortyndingslov) beregne en syrekonstant, Ka: 

[\frac{1 }{\Lambda }= \frac{1}{K_a\Lambda _0^2} \Lambda c+\frac{1}{\Lambda _0 }]

Sådan ser facit ud: https://imgur.com/a/oe4KlYC

Den eneste måde, hvorpå jeg er nået til svaret, er ved at løse det vha. CAS. Hvordan kommer man frem til svaret uden? 

solve(4,21*10-3=1/x*(365,9)2,x) Deraf får jeg samme svar. 

Tak på forhånd!


Svar #1
25. november 2018 af sansas

[\frac{1 }{\Lambda }= \frac{1}{K_a\Lambda _0^2} \Lambda c+\frac{1}{\Lambda _0 }]


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. november 2018 af Soeffi

#0 Ostwalds fortyndingslov (https://en.wikipedia.org/wiki/Law_of_dilution):

K=\frac{\Lambda^2 }{(\Lambda_0-\Lambda)\cdot \Lambda_0}\cdot c
hvor:
K er ligevægstkonstanten,
Λ er den molære ledningsevne for elektrolytten,
Λ0 er den molære grænse-ledningsevne for uendelig fortynding og
c er elektrolyttens formelle koncentration.


Svar #3
25. november 2018 af sansas

Kan du ude fra facit se, hvad de lige præcis har tastet ind, for jeg kan slet ikke få det til at gå op. 


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. november 2018 af Soeffi

#2. Det er umuligt at svare på dit spørgsmål, når du ikke siger, hvad der er facit og hvad der er dit svar!

Svar #5
25. november 2018 af sansas

Facit er jo vedhæftet her.https://imgur.com/a/oe4KlYC Svaret skal give 1,78*10-3

 Ka=(4,21*10-3)/(365,9*(365,9-4,21*10-3) men får 1,32*10-10 hvilket ikke er korrekt!


Brugbart svar (0)

Svar #6
25. november 2018 af Soeffi

#5. Hvor stammer dine tal så fra, hvis de ikke stammer fra det vedlagte billede?

Svar #7
25. november 2018 af sansas

De stammer fra billedet! Har du kigget på det? Jeg prøvede at løse ligningen vha. CAS og fik samme svar, men jeg vil gerne vide, hvad jeg skal gør, for at løse den uden. 

solve(4,21*10-3=1/x*(365,9)2,x) Deraf får jeg samme svar, altså 1,78*10-3 


Brugbart svar (0)

Svar #8
25. november 2018 af Soeffi

#7 Du får samme svar som facit?! Hvad er så problemet?

Svar #9
25. november 2018 af sansas

Fordi det skal løses uden CAS. Ellers havde jeg ikke skrevet et spørgsmål her .......


Svar #10
25. november 2018 af sansas

Jeg ved ikke om du troller mig, men jeg har gentaget flere gange, hvad jeg har brug for hjælp til, og du ignorer det bare. Hvis du ikke er i stand til at hjælpe, er det helt i orden! 


Brugbart svar (0)

Svar #11
25. november 2018 af Soeffi

#9. K findes vel ud fra hældningen til kurven. Har du bestemt den?

Svar #12
25. november 2018 af sansas

Ja, hvis du havde gået ind på billedet, vil du se, at hældningen var bestemt til: 4,21*10-3


Brugbart svar (0)

Svar #13
25. november 2018 af Soeffi

#0


Svar #14
25. november 2018 af sansas

Jeg er ikke helt med. Det har jeg allerede vedhæftet. 


Brugbart svar (1)

Svar #15
25. november 2018 af Soeffi

#13. Jeg er ikke sikker på, at det er CAS at bruge dette, men jeg får af ovenstående, at...

K = 1/(hældning·(lambda-nul)2) = 1/(4,21·10−3·365,92) = 0,001774 = 1,77·10-3


Svar #16
25. november 2018 af sansas

Tusind tak, Soeffi!!! 


Skriv et svar til: Hvordan løser jeg fgl. ligning uden CAS?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.