Matematik

Ligning for tangent

25. november 2018 af glife (Slettet) - Niveau: B-niveau

Nogle der kan hjælpe?

- Tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. november 2018 af peter lind

Ligningen for en tangent til grafen g(x) i punktet (x0, g(x0)) er y = g'(x0)(x-x0)+g(x0)


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. november 2018 af ringstedLC

Differentier, beregn g'(0) og g(0) og sæt ind tangentligningen.


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. november 2018 af mathon

\small \small \begin{array}{lrcllrclcl} &g(x)&=&x^2+2e^x&\textup{og}&g(0)&=&0^2+2\cdot e^0&=&2\\\\ &g{\, }'(x)&=&2x+2e^x&\textup{og}&g{\, }'(0)&=&2\cdot 0+2\cdot e^0&=&2\\\\ \textup{tangentligning}\\ \textup{i (0,g(0)):}&y&=&g{\,}' (0)(x-0)+g(0)\\\\ &y&=&2x+2 \end{array}


Skriv et svar til: Ligning for tangent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.