Matematik

Hvordan omskriver man disse værdier til cm?

26. november 2018 af sansas - Niveau: A-niveau

Jeg vil gerne vide, hvorfor de egentlig omdanner alle værdierne til cm, og hvordan man regner sig frem til det? https://imgur.com/a/zTOE8BX


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. november 2018 af mathon

    \small \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! 195\; \mu m=1.95\cdot 10^2\; \mu m=1.95\cdot 10^{2-6}\; m=1.95\cdot 10^{2-6+2}\; cm=1.95\cdot 10^{-2}\; cm=0.0195\; cm


Svar #2
26. november 2018 af sansas

Det giver ikke rigtig mening. Beklager. Og det var mere til de andre værdier, og ikke slutværdien. Jeg prøver at indtaste, hvad du har gjort for de andre, og det går ikke op. 


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. november 2018 af ringstedLC

\begin{align*} 10^{-10}\;m^2 &= 10^{-10}\cdot 10^2\cdot 10^2\;cm^2\;,\;m^2=10^4\;cm^2 \\ &= 10^{-6}\;cm^2 \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. november 2018 af StoreNord

-


Svar #5
26. november 2018 af sansas

#4

-

Skulle der være skrevet noget her? 


Svar #6
26. november 2018 af sansas

Og hvordan er de gået fra 5*10-5 M til 5*10-8 mol cm-3 ?


Brugbart svar (0)

Svar #7
26. november 2018 af StoreNord

Betyder M det samme som mol?  Eller er det masse?


Svar #8
26. november 2018 af sansas

Jeg er også virkelig i tvivl. Det er kopieret direkte fra løsningsskitesen, men det vil jeg gå ud fra, da de skriver det nedenunder? 


Brugbart svar (0)

Svar #9
26. november 2018 af StoreNord

Jeg ved ihvertfald:
                                 m2 = 104 cm2


Svar #10
26. november 2018 af sansas

Men hvordan regner de 5*10-5 M til 5*10-8 mol cm-3 ? Jeg har nu prøvet at gange det med 1,00*10-4 og får det til 5*10-9 


Brugbart svar (0)

Svar #11
26. november 2018 af StoreNord

Den allersidste omskrivning:
0.000000 decimaltals opbygning
0.019500 cm =1.95·10-2 cm
0.000195 m  = 195·10-6m eller μm


Svar #12
26. november 2018 af sansas

Beklager at jeg bliver ved, men hvordan regnede de det her: 5*10-5 M til 5*10-8 mol cm-3


Brugbart svar (0)

Svar #13
26. november 2018 af StoreNord

#10   Måske har de skrevet et 9-tal. Det ser noget lavbenet ud.


Svar #14
26. november 2018 af sansas

Det er et 8-tal. Har tjekket igen. Men til en anden gang, må jeg så gå ud fra, at jeg skal gange med 1,00*104 for at gå fra m til cm?


Brugbart svar (0)

Svar #15
27. november 2018 af StoreNord

1,00*10-4  ja.            fra m2 til cm2

Mellem meter og centimeter er der faktor 100.

Mellem m2 og cm2 er der derfor faktor 1002.

og så videre ...


Svar #16
27. november 2018 af sansas

Lige et sidste spørgsmål. 2,48*10-9 mol cm-3 som de så skriver=2,48*10-6 M

Hvad sker der her? Jeg ganger med 1,00*10-4 , men får altså 2,48*10-5 


Brugbart svar (0)

Svar #17
27. november 2018 af SådanDa

Så vidt jeg kan læse mig til er 1 M = 1 mol dm-3?


Brugbart svar (0)

Svar #18
27. november 2018 af AMelev

M plejer at betyde molær, altså mol/L = mol/(103 cm3) = 10-3 mol/cm3

 1.1\cdot 10^{-10}\textup{m}^2\textup{s}^{-1}\cdot \frac{5\cdot 10^{-5}\textup{M}} {2.82\cdot 10^{-12}\cdot \textup{mol}\cdot \textup{s}^{-1}\cdot \textup{cm}^{-2}}=
\frac{1.1\cdot 10^{-10}\cdot5\cdot 10^{-5} }{2.82\cdot 10^{-12}}\cdot \frac{\textup{m}^2\cdot \textup{s}^{-1}\cdot 10^{-3} \textup{mol}\cdot \textup{cm}^{-3}}{\textup{mol}\cdot \textup{s}^{-1}\cdot \textup{cm}^{-2}}
Enhederne er mol, cm og s. mol og s-1 forkortes ud og m omskrives til 102 cm
 \frac{\textup{m}^2\cdot \textup{s}^{-1}\cdot \textup{mol}\cdot 10^{-3} \textup{cm}^{-3}}{\textup{mol}\cdot \textup{s}^{-1}\cdot \textup{cm}^{-2}}= \frac{(10^2\textup{ cm})^2\cdot10^{-3}\textup{cm}^{-3} }{\textup{cm}^{-2}}= 10\, \textup{cm}

\frac{1.1\cdot 10^{-10}\cdot5\cdot 10^{-5} }{2.82\cdot 10^{-12}}\cdot 10\, \textup{cm}= \frac{1.1\cdot 5}{2.82}\cdot 10^{-10-5+12+1}\textup{cm}=
\frac{1.1\cdot 5}{2.82}\cdot 10^{-2}\textup{ cm}=1.95\cdot 10^{-2}\textup{ cm}
 


Skriv et svar til: Hvordan omskriver man disse værdier til cm?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.