Matematik

Nogle der kan hjælpe med differentiere nogle regnestykker?? (5 regnestykker)

28. november 2018 af LeRetardoEinsteino (Slettet) - Niveau: B-niveau

Nogle der kan hjælpe med differentiere nogle regnestykker??

Magler kun nogle få jeg ikke selv kan finde ud af, håber der er nogle som kan hjælpe :)

1.          f(x)= 5/3 x-8 +  5/9 x4 +  9/8 x +  7/2

2.          f(x)= −7 + 5x−1 + 2x−2 – 3x−3

3.          f(x)= − 7/8 · 1/x7 – 7/5 ⋅ 1/x5 + 3/8⋅x + 7/6

4.         Find den den afledte af: f(x)= -5 ⋅ ln(2⋅x2+3)

            df(x) / dx=

5.        f(x)= 7 ⋅ cos(x3+5)

TAK på forhånd :)


Svar #1
28. november 2018 af LeRetardoEinsteino (Slettet)

#0

Nogle der kan hjælpe med differentiere nogle regnestykker??

Magler kun nogle få jeg ikke selv kan finde ud af, håber der er nogle som kan hjælpe :)

1.          f(x)= 5/3 x-8 +  5/9 x4 +  9/8 x +  7/2

2.          f(x)= −7 + 5x−1 + 2x−2 – 3x−3

3.          f(x)= − 7/8 · 1/x7 – 7/5 ⋅ 1/x5 + 3/8⋅x + 7/6

TAK på forhånd :)


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. november 2018 af mathon

\small \begin{array}{lrclclcl} 4.&\frac{\mathrm{d} f}{\mathrm{d} x}&=&-5\cdot \frac{1}{2x^2+3}\cdot \left ( 2x^2+3 \right ){}'&=&-5\cdot \frac{1}{2x^2+3}\cdot 4x&=&-\frac{20x}{2x^2+3} \\\\ 5.&\frac{\mathrm{d} f}{\mathrm{d} x}&=&7\cdot \left ( -\sin\left ( x^3+5 \right ) \right )\cdot \left ( x^3+5 \right ){}'&=&-7\cdot \sin(x^3+5)\cdot 3x^2&=&-21x^2\sin(x^3+5) \end{array}


Skriv et svar til: Nogle der kan hjælpe med differentiere nogle regnestykker?? (5 regnestykker)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.