Matematik

mat ligninger

29. november 2018 af barehjælpRip (Slettet) - Niveau: C-niveau

plz hjælp 

I x - 3 I = 1/2x + 2 

hvordan løser jeg den analytisk


Brugbart svar (1)

Svar #1
29. november 2018 af mathon

            \small \left | x-3 \right |=\tfrac{1}{2}x+2

\small \textup{for }x\geq 3\textup{:}
                       \small x-3=\tfrac{1}{2}x+2

                       \small \tfrac{1}{2}x=5

                       \small x=10        

\small \textup{for }x<3\textup{:}
                       \small -(x-3)=\tfrac{1}{2}x+2

                       \small x-3=-\tfrac{1}{2}x-2

                       \small \tfrac{3}{2}x=1

                       \small x=\tfrac{2}{3}           

Løsning:
                       \small x=\left\{\begin{matrix} \tfrac{2}{3}\\10 \end{matrix}\right.


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. november 2018 af Fatima2904

står der 31 eller 3 I?


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. november 2018 af Fatima2904

 

Svar #4
29. november 2018 af barehjælpRip (Slettet)

3 tak for hjælpen <3


Svar #5
29. november 2018 af barehjælpRip (Slettet)

mathon har du brugt den besvarelse før?


Svar #6
29. november 2018 af barehjælpRip (Slettet)

#1

            \small \left | x-3 \right |=\tfrac{1}{2}x+2

\small \textup{for }x\geq 3\textup{:}
                       \small x-3=\tfrac{1}{2}x+2

                       \small \tfrac{1}{2}x=5

                       \small x=10        

\small \textup{for }x<3\textup{:}
                       \small -(x-3)=\tfrac{1}{2}x+2

                       \small x-3=-\tfrac{1}{2}x-2

                       \small \tfrac{3}{2}x=1

                       \small x=\tfrac{2}{3}           

Løsning:
                       \small x=\left\{\begin{matrix} \tfrac{2}{3}\\10 \end{matrix}\right.

har du brugt besvarelsen før 


Brugbart svar (0)

Svar #7
29. november 2018 af oppenede

Er det plagiat du tænker på?


Svar #8
29. november 2018 af barehjælpRip (Slettet)

#7

Er det plagiat du tænker på?

ja


Skriv et svar til: mat ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.