Matematik

hjælp med matematik

29. november 2018 af Fatima2904 - Niveau: C-niveau

Håber nogen kan hjælpe, da jeg ikke ved hvordan opgaven skal regnes.

Tak på forhånd & god weekend:)


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. november 2018 af mathon

b)
                  \small \tfrac{1}{2}\cdot h\cdot 15=T=\left ( \tfrac{15}{2} \right )^2\cdot \frac{\sin(50\degree)\cdot \sin(60\degree)}{\sin(50\degree+60\degree)}

                  \small h\cdot \tfrac{15}{2}=\left ( \tfrac{15}{2} \right )\cdot \left ( \tfrac{15}{2} \right )\cdot \frac{\sin(50\degree)\cdot \sin(60\degree)}{\sin(50\degree+60\degree)}

                  \small h=\left(\tfrac{2}{15} \right )\cdot \left ( \tfrac{15}{2} \right )\cdot \left ( \tfrac{15}{2} \right )\cdot \frac{\sin(50\degree)\cdot \sin(60\degree)}{\sin(50\degree+60\degree)}

                  \small \small \small h= \left ( \tfrac{15}{2} \right )\cdot \tfrac{\sin(50\degree)\cdot \sin(60\degree)}{\sin(50\degree+60\degree)}=5.29\qquad\textup{lig med boldens vinkelrette afstand til bredden.}


Svar #2
29. november 2018 af Fatima2904

Tak for hjælpen!


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. november 2018 af oppenede

Lad ABC være hjørnerne:
  A: dreng
  B: pige
  C: bold

Med de benævelser er A, B og c kendte, og den første opgave er at finde a.
a følger af sinusrelationen:
\frac{c}{\sin(A+B)}=\frac{a}{\sin(A)}

Når man tager sinus til en trekants vinkel kan man altid bytte vinklen ud med summen af de to andre vinkler, da sin(180 - v) = sin(v).


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. november 2018 af mathon

korrektion:

b)
                  \small \small \tfrac{1}{2}\cdot h\cdot 15=T= \tfrac{15^2}{2} \cdot \frac{\sin(50\degree)\cdot \sin(60\degree)}{\sin(50\degree+60\degree)}

                  \small h\cdot \tfrac{15}{2}=\left ( \tfrac{15}{2} \right )\cdot 15\cdot \frac{\sin(50\degree)\cdot \sin(60\degree)}{\sin(50\degree+60\degree)}

                  \small h=15\cdot \frac{\sin(50\degree)\cdot \sin(60\degree)}{\sin(50\degree+60\degree)}=10.59 \qquad\textup{lig med boldens vinkelrette afstand til bredden.}

                  


Skriv et svar til: hjælp med matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.