Matematik

Opgaver med y2,y1,x2,y1

30. november 2018 af taco1234 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Har brug for lidt hjælp til disse opgaver, nogen der kan hjælpe??

Opgave 1:Bestem en forskrift for den lineære funktion, hvis grafen går gennem punkterne - A(-2,1) og B(4,13)

Opgave 10: I en model for de aktiske områder kan primærproduktionen f(x) (målt i gram kulstof pr. kvadratmeter pr. år) beskrives ved en lineær funktion 

f(x)=ax+b

a) Bestem en forskrift for f

b) Benyt modellen til at bestemme, hvor lang den isfri periode er, hvis primærproduktionen er 40 gram kulstof pr. kvadratmeter pr. år.


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. november 2018 af peter lind

f(x) = ax+b   a =(y2-y1)/(x2-x1)  b=f(x)-ax  i den sidste skal du bare bruge et af punkterne A eller B


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. november 2018 af mathon

opgave 1

                    \small \small \begin{array}{|c|c|c|c|c|c|c|} x_1&y_1&x_2&y_2&a=\frac{y_2-y_1}{x_2-x_1}&b=y_1-a\cdot x_1&y=ax+b\\ \hline -2&1&4&13&a=&b=&y= \end{array}


Skriv et svar til: Opgaver med y2,y1,x2,y1

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.