Matematik

procentvise vækst og indekstal opgave

30. november 2018 af Elninoo - Niveau: C-niveau

En der kan hjælpe med vedhæftet opgave. Har problemer med den... 


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. november 2018 af StoreNord

Efter eet år er den vokset til 
                                               K_{0} \cdot \left ( 1+\frac{3}{100} \right )
Efter 2 år er den vokset til:
                                       K_{0} \cdot \left ( 1+\frac{3}{100} \right )\cdot \left ( 1+\frac{27}{100} \right )


Svar #2
30. november 2018 af Elninoo

Hm forstår ikke præcis, hvad du gør. Hvorfor har du ikke brugt de 28% vi får oplyst, og de 3 og 27, hvorfor ganger du dem med hinanden?


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. november 2018 af StoreNord

Jeg har brugt de 3% og de 27%. Resten er til dig.
På en måde starter forrentningen forfra hvert af de 4 år. Men med en ny start-kapital og en ny rentefod.


Svar #4
30. november 2018 af Elninoo

Har jeg gjort det korrekt?


Brugbart svar (0)

Svar #5
30. november 2018 af StoreNord

Ja, formelen er rigtig.


Svar #6
30. november 2018 af Elninoo

Så det kan passe, 1.88?.

Kan du også hjælpe med opgaven om indekstal opgave C. Skal jeg ikke sige Slutværdi- startværdi * 800000? Eller er jeg forkert på den. 


Brugbart svar (0)

Svar #7
30. november 2018 af StoreNord

Du blev vist ikke helt færdig med den foregående.


Svar #8
30. november 2018 af Elninoo

Men var det ikke den korrekte formel jeg indskrev? Huh så burde det da være rigtigt. 


Brugbart svar (0)

Svar #9
30. november 2018 af StoreNord

Læs spørgsmål a's 2. afsnit.


Svar #10
30. november 2018 af Elninoo

Er det bare fordi jeg skal tage 1,88/100? 


Brugbart svar (0)

Svar #11
30. november 2018 af StoreNord

Du skal bruge renteformelen igen til at finde den gennemsnitlige rente.


Svar #12
30. november 2018 af Elninoo

Oh okay tak


Brugbart svar (0)

Svar #13
01. december 2018 af mathon

                \small (1+r_g)^2=1.03\cdot 1.27

                 \small 1+r_g=\sqrt{1.03\cdot 1.27}

                 \small r_g=p_g\cdot 10^{-2}=\sqrt{1.03\cdot 1.27}-1

                 \small p_g=\left (\sqrt{1.03\cdot 1.27}-1 \right )\cdot 10^2


Brugbart svar (0)

Svar #14
01. december 2018 af StoreNord

procentvise vækst.ggb.png


Brugbart svar (0)

Svar #15
01. december 2018 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #16
01. december 2018 af mathon

                       \small \begin{array}{lrclcl} a)&1+r_g&=&\left (1.03\cdot 1.27\cdot 1.12\cdot 1.28 \right )^{\frac{1}{4}}&=&1.1702\\\\ &r_g=p_g\cdot 10^{-2}&=&0.1702\\\\ &p_g&=&0.1702\cdot 10^2=17.02 \end{array}

                       \small \begin{array}{llrclllcl} c)&\textup{pris i 4. kvartal 1996:}&P_{1996}&=&\frac{\left (800.000\; kr \right )\cdot 107.9}{123.8}&&\textup{kr}&=&697.253{,}63 \end{array}


Skriv et svar til: procentvise vækst og indekstal opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.