Matematik

opstille ligning akuuttt

02. december 2018 af messiersej92832 (Slettet) - Niveau: C-niveau

I sin bil har nielsen en pose med 1-kroner og 5-kroner til parkomertre. I alt er der 27 mønter i posen med en samlet værdi på 79 kr. Hvor mange 1 kr. og hvor mange 5kr. er der i posen?

kan i hjælpe med at opstille ligning?


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. december 2018 af Sveppalyf (Slettet)

Indfør de to ubekendte x og y:

x = antal 1-kroner

y = antal 5-kroner

Så kan du ud fra oplysningerne opstille to ligninger:

x + y = 27

x + 5y = 79

Så kan vi løse dem ved for eksempel at isolere y i den første og indsætte i den anden:

x + y = 27  <=>

y = 27 - x

Som indsat i den anden ligning giver

x + 5(27 - x) = 79  <=>

135 - 4x = 79  <=>

x = 14

Så kan du insætte denne værdi i én af de to ligninger og finde y:

14 + y = 27  <=>

y = 13


Svar #2
02. december 2018 af messiersej92832 (Slettet)

er det ikke bare

x*1+y*5=79kr

x+y=27 mønter


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. december 2018 af Sveppalyf (Slettet)

Du skal også løse ligningerne for at kunne svare på hvor mange 1- og 5-kroner han har.


Svar #4
02. december 2018 af messiersej92832 (Slettet)

jeg skal ikke løse, jeg skal kun opstille dem


Svar #5
02. december 2018 af messiersej92832 (Slettet)

der står jeg ikke skal løse men kun opstille dem, og er det rigitgt det jeg skrev der oppe altså svar #2


Brugbart svar (0)

Svar #6
02. december 2018 af Sveppalyf (Slettet)

Ja, ligningerne er opstillet korrekt.


Svar #7
02. december 2018 af messiersej92832 (Slettet)

altså dem jeg skrev?


Svar #8
02. december 2018 af messiersej92832 (Slettet)

Tak for hjælpen! 

Mvh Mads Mikkelsen


Skriv et svar til: opstille ligning akuuttt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.