Matematik

Binomial Fordeling

02. december 2018 af xamza1608 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Har brug for hjælp med noget statisik.

Politiet regner med, at 15% af bilisterne overtræder hastighedsbegrænsningerne på et bestemt vejstykke. Politiet måler 30 tilfældige bilisters hastighed det pågældende sted. 

Spørgsmålet lyder: Beregn sandsynligheden af at Mellem 3 og 7 bilister (inkl.) har kørt for hurtigt.

Er ikke helt sikker på hvilken formel man bruger til at løse den. 


Brugbart svar (1)

Svar #1
02. december 2018 af SuneChr

P (3 ≤ X=r ≤ 7) =   \sum_{r=3}^{7}\binom{30}{r}\cdot 0,15^{r}\cdot 0,85^{30-r}


Svar #2
02. december 2018 af xamza1608 (Slettet)

Tak, Kan du give mig en formel for denne opg også?

.1 ud af 10 æbler er dårlig. Du køber en pose med 15 æbler.

Hvad er sandsynligheden for, at alle æbler er gode og hvad er sandsynligheden for, at alle æbler er dårlige?
 


Brugbart svar (1)

Svar #3
02. december 2018 af SuneChr

P (0 dårligt æble) = \binom{15}{0}\cdot 0,1^{0}\cdot 0,9^{15}
Hvad er da   P (15 dårlige æbler)  ?


Svar #4
02. december 2018 af xamza1608 (Slettet)

Ligemeget nu, havde misforstået opgaven men har løst den. Takker


Skriv et svar til: Binomial Fordeling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.