Matematik

Hjælp til opgave

03. december 2018 af mat26 - Niveau: C-niveau
Har brug for hjælp til denne opgave (vedhæftet i fil).

Mit svar er: T=9 E=14 F=13 ialt=36. Jeg tror, at det er forkert.

Brugbart svar (0)

Svar #1
03. december 2018 af AMelev

Lav en bollefigur for E, F og T, hvor mængderne overlapper hinanden.
Start med at placere dem, der er i både E, F og T. 
Placér så dem, der er i E og F, men uden for T og tilsvarende for E og T uden for F og T og F uden for E.
Lad så x være dem, som kun ligger i E (hverken er i F eller T) og tilsvarende y være dem, der kun ligger T, og z være dem, der kun ligger i F.
Så kan du ud fra E∪T, E∪F og F∪T løse ligningerne mht. x, y og z.

Vedhæftet fil:Billede.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #2
03. december 2018 af AMelev

Se evt. vedhæftede billede.

Jeg får x = 6, y = 1 og z = 5.

Vedhæftet fil:Billede.jpg

Skriv et svar til: Hjælp til opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.