Matematik

Et rektangulært område opdelt i...

03. december 2018 af hejmedjer1239 (Slettet) - Niveau: A-niveau

I opgave a. har fået arealet til område R til at være =xy-y^2

I opgave b har jeg kigget lidt, men jeg er ikke helt sikker. Altså, hvis vi kigger i område R, så er længden=y og bredden er = 3/5(x-y), er det korrekt? Så kan man sætte 3/4(x-y)=y og isolere, og så indsætte i R=xy-y^2 eller? 

Vedhæftet fil: sp9.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
03. december 2018 af Soeffi

Vedhæftet fil:1866301.png

Brugbart svar (2)

Svar #2
03. december 2018 af ringstedLC

#0: Nej. Det er hele området, der er den anden ligning. Det passer med forholdet mellem længde og bredde.

\begin{align*} x &= \tfrac{3}{5}\cdot (x+y)\Rightarrow y=\tfrac{2}{3}x \\ 1800 &= y\cdot (x-y) \\ \left | x \right | &= \;? \\ \left | y \right | &= \;? \end{align*}


Skriv et svar til: Et rektangulært område opdelt i...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.