Matematik

Funktioner

06. december 2018 af Caspermikkel (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg er pæn lort til funktioner nogle der kan hjælpe med denne opgave skal være færdig til i morgen ;(?

Vi forestiller os nu et produkt hos Dagrofa. Produktets pris afhænger af afsætningen, jo flere der afsættes, jo lavere pris (degressiv udvikling). Ud fra følgende funktioner er der sammenhæng mellem stykpris og afsætning, samt omkostninger og afsætning:

P(x) = −40x + 1000 hvor x er afsætning pr. 100 styk, og P(x) er 100-stykprisen ved en afsætning på x

C(x) = 12x + 2000 hvor x er afsætning pr. 100 styk, og C(x) er omkostningerne ved en afsætning på x.

• Opstil relevante funktioner for produktet.

• Du kan fx komme ind på toppunkter, nulpunkter m.m. Vis beregningerne og forklar med tekst, hvad det betyder. Dagrofa forventer en afsætning på 1.500 stk. Hvad tænker du om det?


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. december 2018 af AMelev

Omsætning O(x) = x·P(x)
Fortjeneste F(x) = O(x) - C(x)

Angiv forskrifterne for O(x) og F(x)

Undersøg specielt F(x), da det jo nok er interessant for Dagrofa at opnå størst fortjeneste.
Er en afsætning på 1500 stk (dvs. x = 15) optimalt?


Skriv et svar til: Funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.