Matematik

binomialfordelling terninger

08. december 2018 af Teriperry - Niveau: B-niveau

jeg har siddet og prøvet at få lavet denne opgave men det er så umuligt da jeg har ingen ide hvad jeg skal gøre.

betragt følgende eksperiment: Et kast med to terninger, en grøn og en rød. antal øjne betragtes. lad den stokastiske variabel X angive forskellen på øjnene af de to terninger.

a) bestem P(X=3)

b)hvilke værdier kan x antage? bestem sandsynlighedsfordellingen for x.

c) bestem sandsynligheden for terningernees differens højst 2, dvs. p(X"2).


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. december 2018 af AMelev

Det er ikke en binomialfordeling.

a) X = 3 kan opnås ved (3,6), (2,5), (1,4), (6,3), (5,2) og (4,1). I alt 6 gunstige muligheder ud af de 36 mulige.

b) X kan antage værdierne ...
Tænk mulighederne igennem. 

c) Sandsynligheden for, at differensen er højst 2, dvs. P(X≤2) = P(X=0) + P(X=1) + P(X=2) 
Hver af disse bestemmes efter samme fremgangsmåde som i a)


Skriv et svar til: binomialfordelling terninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.