Matematik

Bestem f'(x), og gør ved hjælp heraf rede for, at f er voksende.

09. december 2018 af 21345 (Slettet) - Niveau: B-niveau

En funktion f er givet ved f(x)=x^3+x-2

Jeg har differentieret den til f'(x)=3x^2+1

Hvordan gør man rede for, at f er voksende?


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. december 2018 af SuneChr

For alle x gælder, at f '(x) > 0. Da er f (x) voksende for alle x.


Svar #2
09. december 2018 af 21345 (Slettet)

#1

Hvordan ville man kunne vise det? Min lærer talte om at sætte f'(x)=0, men jeg har svært ved at se, hvordan det redegør for noget?

f'(x)=3x^2 +1=0

Diskriminanten vil vel blive negativ, og dermed ikke have en løsning?


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. december 2018 af SuneChr

3x2 + 1 er positiv for alle x. Vi skal ikke løse ligningen 3x2 + 1 = 0 men vise, at f '(x) er positiv. Dermed er beviset færdigt.


Svar #4
09. december 2018 af 21345 (Slettet)

#3 

Ret mig gerne, men da vores c-værdi er 1, er det der hvor grafen skærer y aksen. Hældningen for grafen er dermed bestemt af 3x^2. Hvis vi sætter x=0 bliver det 3*0^2 hvilket = 0, og den vokser ikke?


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. december 2018 af SuneChr

Vi skal alene se på størrelsen   f '(x) =  3x2 + 1 .  Ethvert x , der indsættes, gør  f '(x) positiv.
Det siger om  f (x) , at den er voksende, også for ethvert x. Der er ikke mere at sige.


Svar #6
09. december 2018 af 21345 (Slettet)

#5

Okay, tak for svaret :)


Brugbart svar (0)

Svar #7
09. december 2018 af ringstedLC

#4

#3 

Ret mig gerne, men da vores c-værdi er 1, er det der hvor grafen skærer y aksen. Hældningen for grafen er dermed bestemt af 3x^2. Hvis vi sætter x=0 bliver det 3*0^2 hvilket = 0, og den vokser ikke?

Hældningen for grafen er bestemt af 3x2,+1.


Skriv et svar til: Bestem f'(x), og gør ved hjælp heraf rede for, at f er voksende.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.