Matematik

Jeg kan ikke huske hvordan man regne det ud

09. december 2018 af Danmark2018 - Niveau: B-niveau

Omskriv følgende til kvartalvis rente:
11,7% pr. halvår og 6,7% pr. måned 
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. december 2018 af peter lind

Du har at (1+r)1/n  = 1+rk hvor rk er kvartalsrenten  hvis r er den halvårlige rente er n=2 hvis der er tale om den månedlge rente er n=6. Dit tal på 6,7% passer dog ikke på dette


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. december 2018 af AMelev

11.7% pr. halvår giver en fremskrivningsfaktor på Får = (1+11.7%)2 på et år (4 kvartaler).
En kvartalsvis rentefod rkvartal giver en fremskrivningsfaktor på Får = (1+ rkvartal)4 på et år.
Opstil ud fra Får  en ligning og løs den mht. rkvartal

Tilsvarende med månedsvis rente Får  = (1+rmåned)12.


Skriv et svar til: Jeg kan ikke huske hvordan man regne det ud

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.