Matematik

Bestem hældning for tangent

09. december 2018 af Holmo123 - Niveau: B-niveau

Grafen F(x)=x^2 har en tanget i punktet x=3

Bestem hældningen for tangenten 

Har forstået det sådan at man skal differentiere ligningen først men ved ikke hvad jeg skal gøre bagefter 


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. december 2018 af peter lind

Du skal differentiere funktionen ikke ligningen. Derefter skal du sætte x=3


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. december 2018 af AMelev

- og så skal du sætte ind i tangentligningen Formelsamling s. 23 (121).


Svar #3
09. december 2018 af Holmo123

Okay så jeg får f´(x)=2x og så når jeg sætter 3 ind får jeg 2*3=6

Hvad skal jeg så gøre herefter ?


Svar #4
09. december 2018 af Holmo123

Så x=6 og hældningen er a=f´(60)

Er det rigtigt ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. december 2018 af peter lind

nej Det er hældningen der er 6 ikke x


Brugbart svar (0)

Svar #6
09. december 2018 af ringstedLC

#0: "... i punktet x = 3". x = 3 er ikke et punkt, men en x-værdi. Skriv:

\begin{align*} f(x) &= x^2 \\ f'(x) &= 2x \\ f'(3) &= 2\cdot 3=6\Rightarrow a_{tan}=6 \\ \end{align*}

Her ses ff'Tanx = 3 og dens hældning a:


Brugbart svar (0)

Svar #7
09. december 2018 af AMelev

Hent formelsamlingen og brug den.
Det er den eneste lovlige hjælp til prøven uden hjælpemidler, så gør dig fortrolig med den.


Skriv et svar til: Bestem hældning for tangent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.