Matematik

Differentiering

10. december 2018 af Hanne12345654321 (Slettet)

Hej 

Kan nogen se om det er rigtig det jeg har lavet? hjælpe mig med at reducerer denne opgave?

Ps på billedet står der f2(x) der skal rigtig stå f6(x)

Tak på forhånd:)

Vedhæftet fil: reduc.PNG

Svar #1
10. december 2018 af Hanne12345654321 (Slettet)

Her er opgaven:

Vedhæftet fil:Opgaven.PNG

Brugbart svar (1)

Svar #2
10. december 2018 af mathon


Brugbart svar (1)

Svar #3
10. december 2018 af mathon

             \small {f_6}{}'(x)=\left ( 2x+3 \right )\cdot (x^2+6)+\left (x^2+3x \right )\cdot 2x

             \small {f_6}{}'(x)=2x^3+12x+3x^2+18+2x^3+6x^2

             \small {f_6}{}'(x)=4x^3+9x^2+12x+18


Svar #4
10. december 2018 af Hanne12345654321 (Slettet)

Ej hvor mærkeligt denne her del kom ikke med på billedet: x 1/2

Vedhæftet fil:Opgavennn.PNG

Svar #5
10. december 2018 af Hanne12345654321 (Slettet)

Men tak alligevel:)


Brugbart svar (0)

Svar #6
10. december 2018 af AMelev

A eller B-niveau? Formelsamling FS_A eller FS_B?


Du skal bruge produktreglen, sumreglen og potensreglen FS_A s. 24 (134), (132) & s. 25 (143),  FS_B s. 23 (125), (123) & s. 24 (133).

Tjek med dit CAS-værktøj.


Svar #7
10. december 2018 af Hanne12345654321 (Slettet)

Okay mange tak for hjælpen:))


Brugbart svar (0)

Svar #8
11. december 2018 af mathon

eller
             \small \small f_{6}(x)=x^4+3x^3+6x^2+18x

             \small f_{6}{\, }'(x)=4x^3+9x^2+12x+18


Brugbart svar (0)

Svar #9
11. december 2018 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #10
11. december 2018 af mathon

Så bli'r det:
             \small \small f_{6}{\, }'(x)=\left ( \tfrac{1}{2}x^{-\frac{1}{2}}+3 \right )\cdot \left ( x^2+6 \right )+\left ( x^{\frac{1}{2}}+3x \right )\cdot 2x

             \small f_{6}{\, }'(x)=\tfrac{1}{2}x^{-\frac{1}{2}+2}+3x^{-\frac{1}{2}}+3x^2+18+2x^{\frac{1}{2}+1}+6x^2

             \small f_{6}{\, }'(x)=\tfrac{5}{2}x^{\frac{3}{2}}+9x^2+3x^{-\frac{1}{2}}+18


Brugbart svar (0)

Svar #11
11. december 2018 af mathon

eller
             \small \small f_6(x)=x^{\frac{5}{2}}+6x^{\frac{1}{2}}+3x^3+18x

             \small f_6{\, }'(x)=\tfrac{5}{2}x^{\frac{3}{2}}+3x^{-\frac{1}{2}}+9x^2+18


Skriv et svar til: Differentiering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.